Tretman tela elektrostimulacija

Pored treninga i jasno definisane zdrave ishrane, često smo u potrazi za različitim tretmanima koji dodatno mogu da nam pomognu da oblikujemo telo. Jedan od takvih je i elektrostimulacija mišića.

Elektrostimulacija mišića je u vezi sa mršavljanjem i generalno sa oblikovanjem tela, a ima veze i sa redukcijom celulita. Dakle, elektrostimulacija je terapija koja zapravo predstavlja tri terapije u jednoj: zatezanje, oblikovanje i skidanje celulita.

U ovoj terapiji koriste se elektrostimulatori i oni se preko elektroda priključuju na naše telo u zonama mišića. Aparat za elektrostimulaciju mišića stvara male strujne udare koji stimulišu motoričke neurone na tretiranom području da se istovremeno skupljaju i opuštaju. Drugim rečima stvara se kontrakcija mišića kao kada vežbate. Elektrostimulacija mišića pokušava da kroz taj proces probudi mišiće. Kontrakcije iziskuju određeno trošenje energije, a telo energiju dobija iz glikogena i rastvaranjem lokalnih masnih naslaga. Čini se kao da elektrostimulacija mišića boli, ali zapravo ne boli. To je jedan veoma prijatan tretman, koji će vam pomoći i da se malo opustite. Opustiće vas zato što znate da radite nešto dobro za sebe.

Benefiti elektrostimulacije:

  • Stimuliše prokrvljenost
  • Povećava trošenje masnoće
  • Oblikuje mišiće, učvršćuje tkivo
  • Smanjuje vidljivost celulita

Radi se 2 do 3 puta nedeljno i uglavnom u seriji od 10 do 15 tretmana.

Ako niste tip koji voli da trenira, elektrostimulacija će vam pomoći da održite tonus vaših mišića.