Tretman tela presoterapija

Limfni sistem je deo našeg sistema cirkulacije. Limfa sakuplja štetne produkte organizma, te je jako važno da limfni sistem dobro funkcioniše da bi se isti izbacili iz tela.

Ponekad naše telo ne funkcioniše kako bi trebalo. Nezdravi životni stil, stalni stres, nedovoljno kretanje i konzumiranje vode, teret su za naše zdravlje. Rezultat je usporen rad limfnog sistema koji ne može da se oslobodi toksina onoliko koliko bi trebalo. Dolazi do oticanja ekstremiteta, najčešće nogu i usporavanje svih metaboličkih procesa.

Presoterapija predstavlja mehaničku limfnu drenažu. Zahvaljujući presoterapiji telo će moći lakse da izbaci štetne toksine iz organizma. Presoterapija je odličan tretman za one koji imaju problem sa oteklim i bolnim nogama koje nastaju kao posledica dugog sedenja ili stajanja ili loše venske cirkulacije.

Efikasno eliminiše višak tečnosti iz organizma, ubrzava cirkulaciju i metabolizam, vrši detoksikaciju i znatno smanjuje bol i umor u nogama.

Limfa je "kanalizacija" našeg organizma.

Kako se izvodi presoterapija?

Princip rada aparata za presoterapiju zasniva se na postojanju zatvorenog sistema u obliku pantalona u čijim zidovima se nalaze manžetne koje se u toku tretmana ritmički napumpavaju i vrše pritisak na kožu i tkivo. Pri izvođenju presoterapije, manžetne se popunjavaju sukcesivno, prema utvrđenom redosledu. Segmentno povećanje i smanjenje pritiska od periferije ka centru izaziva ubrzanu vensku i limfnu cirkulaciju. Cilj je da se nagomilana tečnost potisne ka limfnim žlezdama i da se izlučivanjem izbaci iz organizma.

Osim što je odlična za naš organizam, rezultate ovog tretmana možete videti na svom telu:

- Smanjenje obima i otoka nogu,

- Poboljšanje cirkulacije,

- Pomaže pri učvršćivanju i zatezanju kože,

- Otklanjanje celulita,

Smatra se da svaki čovek, čak i onaj koji nema nikakvih vidljivih problema, kao preventivu u zaštiti svog zdravlja treba da upražnjava limfnu drenažu barem jednom nedeljno.