HEMIJSKI PILINZI

Hemijski piling je procedura koja podrazumeva nanošenje kiselina na kožu radi otklanjanja površinskog sloja epiderma.

Hemijski piling dubinski čisti pore, uspostavlja seboregulaciju (koža se manje masti i usporava se punjenje pora), popravlja teksturu kože i podstiče sintezu kolagena u dubljim slojevima kože. Cilj hemijskog pilinga je da ukloni mrtvi sloj ćelija epiderma i omogući koži da se regeneriše. 

Izvrsna su metoda za lečenje akni, ožiljaka od akni, hiperpigmentacija, proširenih pora. Primenjuju se i u anti-age procedurama i za osveženje tena. Hemijskim pilingom uklanjamo stare i time podstičemo rast novih ćelija kože kako bi ona bila sjajna, zdravija i lepša.

U Body & Skin Conceptu hemijski piling koristimo kao zaseban tretman, ali i kao pripremu ili dopunu drugim tretmanima.

Hemijske pilinge koje koristimo su profesionalni pilinzi brendova ARKANA i INSPIRA:MED.

U ponudi imamo sledeće hemijske pilinge sa kojima se mogu tretirati različiti problemi:

HEMIJSKI PILING SALICILNOM KISELINOM

Za akne (posebno cistične) i seboroičnu kožu, najbolji su pilinzi sa salicilnom kiselinom, pošto je rastvorljiva u mastima i lako prodire u komedone, čisti pore i smanjuje lučenje sebuma. Oni uspešno eliminišu nečistoće, smanjuju ožiljke i ublažavaju bore. Deluju protivupalno, prodiru dublje i deluju duže bez burnih reakcija.

 

HEMIJSKI PILING AZELAIČNOM KISELINOM

AzAc peel od Arkane - jedan od naših najdelotvornijih tretmana u borbi protiv masne, aknozne i kože sa rozaceom.

Sadrzi 16 % azelaične, 10% mandelične i 2% salicilne kiseline.

Temelji se na pažljivo sintetisanoj kombinaciji kiselina sa izraženim seboregulacionim, bakterostatskim i keratolitičkim dejstvom.

Širok spektar primene čine ga izuzetno popularnim jer daje odlične rezultate u tretiranju masne i aknozne kože, kože sklonoj rozacei, kože sa problemom kapilarne mreže, seboreje, oziljaka od akni.

 

HEMIJSKI PILING VEKTORSKIM RETINOLOM I INKAPSULIRANIM VITAMINIMA

Inovativni piling sa patentiranim Vecticell® nosačima retinola i inkapsuliranim vitaminima A, C i E. Vecticell® nosači imaju neverovatnu sposobnost stapanja sa ćelijama kože. Njihova nano veličina i fleksibilna struktura čine “nano kapsulu” koja transportuje retinol i vitamine do nivoa dermisa.

Ovim tretmanom se tretira kompletna problematika zrele i oštećene kože, dajući tretmanu unapređeni efekat klasičnih tretmana sa retinolom. Pospešuje se reljef i ten kože, poboljšava tonus i elastičnost što sve ukupno rezultira podmlađenim izgledom.

 

HEMIJSKI PILING UNITON NEURO PEEL

UniTone Neuro tretman namenjen je borbi sa diskoloracijom različitog porekla: post-upalnom, hormonalnom, post-sunčanom i vaskularnom.

Ovo je inovativan pristup u tretiranju hiperpigmentacija i promeni boje delovanjem na faktore i receptore odgovorne za melanogenezu. Ovaj hemijski piling se može koristiti tokom cele godine. Sprečava i uklanja već postojeće pigmentirane lezije.

Takođe se preporučuje nakon tretmana kiselinama, IPL-a, laserskog uklanjanja dlačica, depilacija i brijanja.

 

HEMIJSKI PILING LAKTOBIONSKOM KISELINOM

Laktobionska kiselina ima snažna regenerirajuća svojstva, ali je i neverovatno nežna kiselina koja umiruje iritaciju, crvenilo, upalu, a jača hidrolipidnu barijeru. Zbog svoje strukture je jak ovlaživač. Može vezati i zadržavati ogromne količine vode, slično kao i hijaluronska kiselina.

U odnosu prema tradiocionalnim kiselinama ne izaziva iritacije i crvenilo, a zahvaljujući molekulima galaktoze ima umirujuće i protivupalno delovanje. Laktobionska kiselina je zapravo nežan hemijski piling koji je namenjen osetljivim i dehidriranim kožama. Laktobionska kiselina je poznata po svojim umirujućim i hidrirajućim svojstvima. Ona je odlično rešenje za suvu, osetljivu i kuperoznu kožu.

 

MEDI GLOW HEMIJSKI PILING

MediGlow Peel je hemijski piling u čijoj osnovi je kombinacija salicilne i glikolne kiseline. Efekat koji pruža je intenzivno posvetljenje kože, ujednačavanje tena i sjaj.

Medi Glow je hemijski piling sa elementima liftinga, koji u kombinaciji sa glikolnom i salicilnom kiselinom vidno ujednačava ten, dubinski čisti kožu i rešava probleme hiperpigmentacija.

Tretman je komforan, bez crvenila i perutanja, vidno ublažava proširene pore i čini kožu svežom.